dimarts, 16 de gener del 2024

Isabel Canet Ferrer 41è premi Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi

Amb el llibre L'udol de la lloba l'escriptora de Simat de la Valldigna (1970) Isabel Canet Ferrer ha estat guardonada amb el 41è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi que organitza l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà. El jurat, integrat per Vicent Botella, Juli Capilla, Imma López Pavia, Manel Rodríguez Castelló i Pau Sanchis ha seleccionat l'obra guanyadora entre els 121 treballs concursants, d'una qualitat mitjana ben remarcable. Dotat amb 2.000 euros, el premi serà editat per Edicions del Buc/Pruna Llibres i es presentarà en el transcurs d'un acte que tindrà lloc al Casal Ovidi Montllor d'Alcoi el proper 9 de març i en el qual també es donaran a conèixer els XXX Premis Joan Valls i Jordà Per l'Ús i Promoció del Català amb què els Amics de Joan Valls reconeixen el treball de persones i entitats de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

En 2023 Amics de Joan Valls ha celebrat el seu 40è aniversari amb la publicació d'una antologia que arreplega poemes dels poetes guardonats titulada La Terra del Foc. El llibre, a cura dels escriptors alcoians Jordi Botella i Manel Rodríguez-Castelló, inclou un pròleg que traça la trajectòria del premi i el perfil humà de la persona que li dona nom, el neuropsiquiatre i escriptor Manuel Rodríguez Martínez (Madrid, 1920-Alcoi, 1983), una selecció de vuitanta i informació biobibliogràfica dels autors. L'antologia ha estat editada per Lletra Impresa i es presenta els dies 1 de març a Alcoi i 12 de març a València.

Isabel Canet Ferrer és llicenciada en Geografia i Història i professora de Secundària. Va ser presidenta d’Arc de Mig Punt Associació Memòria i Patrimoni per a la defensa del patrimoni cultural de la Safor i pertany al col·lectiu d'escriptors Saforíssims i al consell de redacció de la revista literària Caràcters. Ha escrit contes (I tu, sols tu, 2019), les novel·les La copa dels orígens (2011) i El baró de foc (2015) i el llibre de biografies Or i vellut. Retrat de dones de Gandia (2007). Ha participat així mateix en llibres col·lectius com Entre dones (2016) o La improbable vida de Joan Fuster (2017) i en projectes de foment de la lectura amb diverses narracions.

L'udol de la lloba és el primer poemari de l'autora. A través de la metàfora d'aquest animal, que trenca alguns dels estereotips més nocius sobre les dones (la fragilitat, la resignació, la submissió…), Isabel Canet Ferrer s'endinsa en els territoris més íntims de la pròpia experiència a través d'un perfecte equilibri entre densitat significativa i la finesa verbal per dibuixar els fantasmes, amargors i esperances personals. Els poemes situen l'amor, la corporeïtat i el desig en el centre de la vida, i ho fan amb una sàvia combinació de tendresa i agressivitat i amb les flexions d'una veu molt singular, capaç de recórrer l'àmplia gamma de les tonalitats de les emocions humanes des de la perspectiva i la consciència individual d'una dona.


                [Isabel Canet Ferrer. Fotografia: Júlia Llorca.]


 

 

És notícia a la premsa:

Página 66

Diari La Veu del País Valencià



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada