divendres, 5 de gener del 2024

Hugo Mas publica un disc amb poemes de Joan Valls

El cantautor alcoià Hugo Mas (1977) i soci de la nostra entitat acaba d'editar el disc Valls, un treball de vuit cançons de sengles poemes de Joan Valls i Jordà (Alcoi, 1917-1989). Els poemes musicats són "Com un estel que punxa", "De sotracs també es viu", "De la flor del magraner", "Cor final", "Hem tastat la vida erigint-se en massa", "El descàrrec", "Ai, ciutat d'engranatges"i "Oda a la utopia" que pertanyen als llibres Anys i paranys (1985) i Quadern vermell (1986). A més de la composició musical i la interpretació, Hugo Mas signa la producció al costat de Vicent Colonques. Completen l'equip artístic el mateix Vicent Colonques, responsable dels arranjaments i pianista, el baterista Tico Porcar i el contrabaix i baríton (un instrument antic semblant a la viola de gamba i que compta amb ben pocs intèrprets) Matt Baker, tots tres integrants del grup de jazz BRON. 

El disc fou enregistrat ara fa gairebé un any al Hive Recording Studio de València, concretament els dies 18 i 19 de gener de 2023, amb Rafa Sánchez com a tècnic d'estudi i Jorge Pérez com a responsable de la gravació, la mescla i la masterització. El disseny del disc ha anat a càrrec de Tipode Office sobre una fotografia de Ricardo Cases basat en el conegut retrat que el fotògraf alcoià Xavi Terol va fer de Joan Valls en 1986 i que s'ha convertit en la principal icona del poeta alcoià. Valls ha comptat amb el suport de la Fundació Mutua Levante i de la Generalitat Valenciana a través d l'Institut Valencià de Cultura.

Tot i que alguna de les cançons del disc hem pogut escoltar-les en directe en actes organitzats per Amics de Joan Valls, es tracta d'una gravació molt original i molt especial, amb músics professionals provinents del món del jazz i una concepció musical molt respectuosa amb els poemes, una de les qualitats més destacables del cantautor i escriptor alcoià, al costat del reconeguts mèrtits interpretatius i vocàlics, en el cant i la recitació. 

Valls doncs ve a reforçar la sòlida trajectòria artística d'Hugo Mas, com ho demostren les seues actuacions arreu i els discos Hugo Mas (2010), Wegener (amb el grup alcoià Arthur Caravan, 2014), Pentàpolis (2016) i Ethiopiques / Bum, bum, bum (2017). El disc serà presentat a Alcoi i altres ciutats en dates encara per determinar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada