dimarts, 22 de novembre del 2022

Dos dècimes de Joan Valls, les bases del premi de 1985 i un retall del Ciudad

El segon any del nostre premi de poesia, 1985, estrenàvem nou disseny per a les bases. El va fer l'amiga Mavi Mezquita. Fou la primera de les col·laboracions que l'artista saguntina ens ha regalat, tant en la confecció del disseny per a les bases, com cartells, convocatòries diverses i tot el que sempre estem sol·licitant-li. Ací les podeu veure:


També hem fotografiat de l'arxiu aquests dos poemes juganers (sota la forma joiosa de la dècima) amb què Valls agraïa a Don Manuel (com popularment era conegut el neuropsiquiatre Manuel Rodríguez Martínez) la tramesa de sengles puros havans amb què aquest l'obsequiava cada any pel dia de Nadal. Heus-los ací:

 



Per últim, la primera notícia que sobre el premi va donar la premsa escrita local (és a dir, en aquell temps, el Ciudad de Alcoy). Curiosa la redacció de la notícia feta per NR, que canvia l'ordre dels cognoms del guanyador de la modalitat en català del premi, el poeta d'Ontinyent (Onteniente, no els donava per a més), David Mira i Gramaje (o Gramaje i Mira si hem de creure'ns NR). Siga com siga, és la primera notícia que va aparèixer sobre el premi Memorial Manuel Rodríguez, que així va començant dient-se, i fora de poc agraïts no reconèixer-los-ho.



🌿  🌿  🌿


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada