diumenge, 23 de gener del 2022

Vicent Botella guanya el 39è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi

Amb el poemari Girar / Caure l'autor de Gata de Gorgos (1985) Vicent Botella i Soler ha estat guardonat en la 39a edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi que convoca l'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà. El premi està dotat amb 1.500 euros i serà publicat per Edicions del Buc/Pruna Llibres en la prestigiosa col·lecció de poesia que comanden Francesc Bononad, Rubén Luzon, Josep Martínez i Pau Sanchis.

Un total de 105 treballs procedents dels diversos territoris dels Països Catalans optaven enguany al premi, amb un jurat integrat per Manuel Bellver, Mercè Climent, Teresa Pascual, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif, que han destacat l'impuls innovador del treball guardonat, una sèrie de poemes que combinen molt bé la perspectiva científica amb el coneixement poètic i les tècniques pròpies del gènere. No debades el poeta de Gata és físic de professió i ha realitzat treballs en el camp de la investigació per a diverses universitats i empreses.

Els poemes de l'obra guardonada es resolen amb precisió i una capacitat de síntesi que evita els elements accessoris i aprofundeix en la densitat del llenguatge per establir connexions molt íntimes, amb forta presència de l'element dialectal dels parlars de la Marina, i lligar els referents de l'entorn natural i cultural amb l'experiència i la memòria personals.

Vicent Botella ha publicat amb anterioritat els poemaris La llàstima (Edicions 96, 2015) i Residu de pluges (Publicacions de la Universitat de València, 2005).

Està previst que el llibre siga presentat a Alcoi el dissabte 12 de març, en el transcurs d'un acte on també s'homenatjaran els guardonats, en l'àmbit individual i col·lectiu, del XXVIII Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

 

[Vicent Botella en una imatge recent.]
 
 
 


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada