diumenge, 3 de maig del 2020

Prec a Sant Jordi#JoanValls103Anys

🐉 Prec a Sant Jordi, el poema que inspira el vídeo que ens ha enviat l'amic Xavier Gisbert i que acompanyen bellíssimes imatges del sant i passatges de la festa, pertany a la trilogia de Joan Valls i Jordà titulada Tríptic de la festa alcoiana i que completen "Memòria a mossèn Torregrossa" i "Esquadra de negres". 

📕 El poema fou publicat en el volum Toia d'ofrena en 1960 editat per l'Institut Andreu Sempere amb pròleg de Jordi Valor i Serra. El llibre integrava, a més a més de l'esmentada trilogia, alguns dels poemes de Valls premiats en certàmens. La idea de l'antologia de composicions premiades es repetiria amb Antologia de poemes premiats (1970), que integrava nous poemes. Ambdós volums, com els llibres de l'autor publicats entre 1947 i 1975, van ser reeditats en ocasió de la publicació de l'Obra poètica (1981).

🌙 Xavier Gisbert i Cortés fou ambaixador moro de la festa alcoiana entre 2013 i 2018. L'estil èpic, ben modulat, de la recitació, l'impecable fonètica i la potència de veu són factors que defineixen molt bé el seu treball en aquest vídeo, que cobreix brillantment la part més lligada a les tradicions autòctones alcoianes i a les composicions d'estructura més clàssica del nostre poeta.



#JoanValls103Anys














🌿🌿🌿🌿

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada