dijous, 10 d’octubre del 2019

La nostra associació rep el Micalet d'Honor 2019

La més que centenària Societat Coral el Micalet, tot un referent del valencianisme històric i de la cultura dels nostres dies, ha fet públics els seus Micalets d'Honor corresponents la seua 32a edició, la de 2019, i que han recaigut en el dramaturg valencià Manuel Molins i en la nostra associació. La nota de premsa que els ha donats a conèixer afirma literalment: "La junta directiva de l’entitat, reunida en sessió extraordinària, reconeix així els mèrits i la trajectòria de Molins, professor, dramaturg, director escènic, assagista i un referent del teatre valencià; i de l’associació alcoiana per la seua labor cívica, defensa de la cultura i reivindicació de l’obra del poeta Joan Valls a la qual dona nom".

La Societat Coral el Micalet fou fundada en 1893 i declarada entitat d'Utilitat Pública en 1978, compta amb 554 socis i sòcies i 163 alumnes que reben classes d'Ensenyament Elemental i Professional de música a través del seu Institut Musical Gener, reconegut com a centre oficial d'aquest tipus d'ensenyances. La societat musical compta amb diverses agrupacions artístiques com la Jove Orquestra, la Coral Giner, així com les corals infantil i juvenil, Colla de tabal i dolçaina, Grup de Danses Alimara, Rondalla i aula de teatre. El Teatre Micalet, en la mateixa seu de l’entitat i vinculat amb ella, és gestionat per una empresa externa, al cap de la qual hi figura l'actriu alcoiana Pilar Almeria.

El Micalet d'Honor fou atorgat anteriorment a destacades persones i entitats relacionades amb el món de la cultura del País Valencià, entre els quals els alcoians Ovidi Montllor, Isabel-Clara Simó o Antoni Miró.

Aquest és el primer reconeixement que en forma de premi honorífic rep la nostra entitat des de la seua fundació en 1990, amb una trajectòria que inclouen 36 edicions del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, un dels més veterans del País Valencià, i 24 dels Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català. Venint d'on i de qui prové, la satisfacció és doble, ens ompli d'orgull i ens encoratja a continuar amb la nostra tasca en favor de la llengua, la literatura i la cultura del nostre país.

L'enhorabona a totes les sòcies i socis que ho heu fet possible i gràcies als amics i amigues de la Societat Coral El Micalet.

Ens veiem el proper 30 de novembre a València.

[Us enllacem diversos llocs amb la notícia:]







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada