dijous, 28 d’abril del 2005

Programa de diumenge 1r de maig a Alcoi

HOMENATGE AL POETA JOAN VALLS L'1 DE MAIG

Coincidint amb el 88è aniversari del seu naixement, i com ja és tradicional des de fa uns anys, diverses entitats cíviques, sindicats i partits polítics alcoians convoquen a la celebració, aquest diumenge 1 de maig, d'un homenatge al poeta Joan Valls i Jordà (1917-1989) a partir de les 13.00 h. a la Placeta del Fossar, enfront de la casa del carrer del Carme on l1autor visqué molts anys. Enguany fa, a més, cinquanta anys de l'edició de Presoner de l'ombra, trenta de Breviari d'un eremita urbà i vint d'Anys i paranys, tres títols ben significatius de l'obra poètica de l'autor homenatjat.
L'acte se centrarà enguany en dues actuacions: la de la Coral Polifònica Alcoiana, dirigida per Eduard Terol, que combinarà un repertori de cançons tradicionals ("Mareta", popular valenciana, i "Sense vent", popular d'Escandinàvia) amb d'altres dels nostres autors ("Homenatge a Teresa", d'Ovidi Montllor, "Al vent", de Raimon, i "L'estaca", de Lluís Llach); i la d'alumnes de l'IES Andreu Sempere d'Alcoi, que recitaran poemes de Joan Valls.
Hi ha prevista també la presència de la dolçaina, amb el popular dolçainer japonès arrelat a Alcoi Hiroshi, i el tabalet, que tocarà Lluís Torró. L'acte es clourà amb la interpretació de La Moixeranga i una ofrena floral al monument que el poeta alcoià té dedicat a la popular Placeta del Fossar, obra de l'escultor Ismael Belda.

1 comentari:

  1. Gràcies per la informació. tot i que estic lluny d'Alcoi i no podré estar-hi, he de dir que soc alcoià i que he conegut personalment a Joan Valls i que m'afegisc en ànima al vostre homenatge al poeta.

    ResponElimina