dijous, 30 d’abril del 2020

Sonet d'insistència III#JoanValls103Anys

🕯️ Aquesta és la lectura que en homenatge a Joan Valls ens ofereix el poeta Eduard Marco des de Borbotó. Es tracta del tercer dels Sonets d'insistència pertanyents al llibre Quadern vermell, publicat l'any 1986.

✍️ Eduard Marco Escamilla (1976) va guanyar amb La quadratura del cercle el 31è premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez - Ciutat d'Alcoi (2004), llibre que fou publicat per l'extingida i fugida editorial Brosquil l'any següent. Van formar part del jurat Manel Alonso, Jordi Botella, Gustavo Cardenal, Manel Rodríguez-Castelló i Jordi Segura. Altres poemaris de l'autor són Ideologiari, Refugi incòlume (I Premi Carles Salvador) i Càbala (2007).

📚 Pel que fa a Quadern vermell, es tracta de l'últim llibre publicat en vida de l'autor per la Diputació de València amb pròleg d'Antoni Revert. La línia de revisió històrica i l'ajustament de comptes amb el franquisme iniciats amb Les hores vives en 1978 troben en aquest volum el seu punt culminant. El llibre formaria un grup juntament amb el ja citat Les hores vives i Anys i paranys (1983).



#JoanValls103Anys











 
 
 
 
🌿🌿🌿🌿

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada