dimarts, 28 d’abril del 2020

Ària blava#JoanValls103Anys

📱Ací teniu el segon vídeo, amb el poema Ària blava recitat per Marta Pérez i Sierra amb fotografies de M. Rosa Vila i la música El dofí blau de fons.

✍️ Marta Pérez i Sierra va guanyar el 36è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez - Ciutat d'Alcoi amb el seu llibre Escorcoll en 2019, que va editar Edicions del Buc amb el nombre 17 de la seua col·lecció. L'autora viu a Barcelona i ha publicat un bon feix de llibres de narrativa i poesia entre els quals Compte amb el buit (2018) o Llavors els peixos (2017), aquest darrer en col·laboració amb el pintor alcoià Jordi Vila. 

📕 Pel que fa al llibre a què pertany el poema de Joan Valls i Jordà Ària blava, Presoner de l'ombra (1955), es tracta del segon poemari que l'autor va publicar a l'Editorial Torre de València, la més representativa del procés de recuperació de la nostra literatura en plena postguerra. El llibre, publicat després de L'home pot ésser àngel, de 1952, confirmaria el canvi de rumb iniciat pel poeta amb La cançó de Mariola (1947) i la consolidació d'una de les veus més importats de la poesia catalana de l'època.



#JoanValls103Anys










🌿🌿🌿🌿

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada