divendres, 1 de maig del 2020

Un poeta, un poble, un país#JoanValls103Anys

🎥 Els anys 1984 i 1985 Joan Valls i Jordà va publicar a la Revista de Festes de Muro, el poble de son pare i amb el qual mantindria al llarg de la seua vida estrets vincles, sengles articles de caràcter autobiogràfic sobre episodis de la seua infantesa i altres records relacionats amb aquesta vila del Comtat.

✍️ Amb la veu de l'amic i poeta Joan Jordà i les imatges i muntatge de l'amic i fotògraf Tomàs Tàpia, ací teniu aquest documental amb fragments dels articles de Valls al·ludits més amunt i titulat molt expressivament Un poeta, un poble, un país. Continuem així amb la celebració del 103è aniversari del naixement del nostre poeta, nascut el 1r de maig de 1917 al número 7 del popular carrer de Sant Francesc d'Alcoi.

📝 Joan Jordà és autor de diversos llibres publicats, entre ells Eteri esvoranc (1998), Paisatges d'hivern (2004) i Mar d'Alens (2016). Tomàs Tàpia és fotògraf i ha participat en nombroses exposicions tant individuals com col·lectives. Fou el coordinador de l'exposició commemorativa del 25è aniversari del nostre premi en 2008. Les seues fotografies del 1r de maig i de les nits dels premis podeu veure-les en nombroses entrades d'aquest mateix blog.

🎼 Els fragments musicals pertanyen a Al Tal canta ("Dansa de nanos"), Faranna (Maqueta Track 1 i 5) i Hilari Alonso ("A prop", "Cant de batre de Penella").



#JoanValls103Anys













🌾🌾🌾🌾

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada