divendres, 1 de maig del 2020

El plor i l'estrella#JoanValls103Anys

🎞️ En aquest magnífic vídeo la poeta Empar Sáez recita El plor i l'estrella, poema que pertany al llibre de Joan Valls i Jordà Paradís en blanc (1964), un dels més commovedors i representatius de l'obra del mestre alcoià. Amb veu i fotografies d'Empar Sáez, música d'Henry Purcell interpretada per Organistrum Ensemble i muntatge audiovisual de Ferran d'Armengol.

📚 Amb Paradís en blanc, llibre en què evoca la pròpia infantesa, Valls va guanyar el premi Ciutat de Barcelona en 1959, premi que l'autor va repetir amb Versos a Sara en 1967. Paradís en blanc fou editat per primera vegada, amb pròleg d'Octavi Saltor, per l'Institut Andreu Sempere en 1964.

✍️ Empar Sáez (Pertuis, Provença, 1963) viu a Terrassa, on treballa de metgessa especialista en Anatomia Patològica. Va guanyar amb Dona i ocell el 31è premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez - Ciutat d'Alcoi en 2014. El jurat d'aquell premi fou integrat per Eduard Marco, Hugo Mas, Josep Mir, Josep Porcar i Manel Rodríguez-Castelló. Posteriorment l'autora ha publicat Quatre arbres, amb pròleg de Màrius Sampere, en 2016, XXXIX premi Josep Maria López-Picó de 2015.



#JoanValls103Anys













🍂🍂🍂🍂

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada