dilluns, 2 de març del 2020

Ricard Ripoll guanya el 37è premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi


Presentació de Rellent de Josep Mir a Detroit Llibres

Organitzat per l’Associació d’Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà i la llibreria alcoiana Detroit Llibres, aquest dissabte 7 de març a les 12.30 h. tindrà lloc la presentació de Rellent, el llibre de Josep Mir que arreplega la seua obra poètica entre 1977 i 2019 i que ha publicat Spectrum Arts-Edicions Carena recentment.
Josep Mir va nàixer a Mislata en 1956 i és llicenciat en Filologia Catalana i Filosofia. Es tracta d’una de les veus més singulars de la denominada generació dels setanta, els primers poemes del qual van aparèixer a l’antologia Price Congrés, elaborada arran del Congrés de Cultura Catalana 1975-1977. A finals dels vuitanta Josep Mir va participar activament en les tertúlies i iniciatives poètiques de La Forest d’Arana. En 1988 va guanyar el Vè premi Manuel Rodríguez Martínez – Ciutat d’Alcoi amb l’obra He vist Diògenes que esbocinava el bol. Posteriorment va rebre amb Ésser per a l’ésser (Ed. Tres i Quatre, 2001) el premi de poesia Festa d’Elx i amb Joc d’infants (2014) el Literatura Breu de Mislata.
Rellent aplega divuit poemaris, entre els quals els fins ara inèdits Els ulls sediciosos de la màscara (1993), Les pomes d’or (1995), O αιων o les ombres (2014) i Passatemps de verbívors: pelegrinatges concèntrics (2018).
La presentació del llibre correrà a càrrec del poeta i president d’Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà Manel Rodríguez-Castelló. 

 









Ricard Ripoll guanya el 37è premi Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi

L’obra El món s’acaba demà de Ricard Ripoll ha estat guardonada amb el 37è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez – Ciutat d’Alcoi que convoca l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà d’Alcoi. El jurat, integrat per Francesc Bononad, Pere Ciscar, Olga Gargallo, Begonya Mezquita i Manel Rodríguez-Castelló, trià aquest poemari d’un total de 75 obres presentades al premi, dotat amb 1.500 euros i publicat per Edicions del Buc/Pruna Llibres. El dissabte 7 de març, a partir de les 20.00 h., tindrà lloc la presentació pública del llibre premiat al pub L’Escenari. En el mateix acte, que conduirà l’actriu alcoiana Rosanna Espinós i que comptarà amb l’actuació de la cantant també alcoiana Sofia Moltó, els organitzadors distingiran el mestre Andreu Hervàs i els responsables de L’Escenari amb els 26 Premis Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català.
El món s’acaba demà, el llibre guardonat de Ricard Ripoll (Sueca, 1959), és un poemari de llarga cadència que combina molt bé el to èpic i col·lectiu amb allò que de més líric conté l’experiència personal, en la línia de l’anomenada autoficció poètica hereva de les escriptures que posaren en marxa les diverses avantguardes. No debades l’autor és el major especialista en Isidor Ducasse, el Comte de Lautréamont, l’obra del qual, inclosos Els cants de Maldoror (March Editor, 2005), ha traduït sencera.
Ricard Ripoll és professor titular de literatures francòfones a la Universitat Autònoma de Barcelona i director del GRES (Grup de Recerca sobre Escriptures Subversives). Ha publicat la novel·la L’espai dels impossibles (2005) i la col·lecció d’aforismes Antibiòtic. Aforismes per a un temps de crisi (2014). Com a poeta és una de les veus més sòlides de l’actual panorama literari, reconegut amb importants guardons com el Miquel de Palol de Girona o el Festa d’Elx. Entre els darrers llibres destaquen La memòria dels mots (2003), Les flors àrtiques (2007), El cant de Salvador (2007) o La causa dels exilis (2015). Ha traduït a més autors com Robert Desnos, Anne Garréta, Andreï Makine, Victor Segalen o Henri Meschonnic.



Alcoi, 2 de març de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada