dilluns, 30 de setembre del 2024

Presentació a Alcoi del documental Innocent, de Toni Ginés

Divendres 4 d'octubre, a la Sala d'Actes de la Fundació Mutua Levante a Alcoi (Plaça d'Espanya, 16), a les 19.00, presentació del documental de Toni Ginés Innocent.

Autofinançat i realitzat entre 2016 i 2024, el documental narra aspectes de la vida del seu avi Antoni Ginés i de la seua família a través, sobretot, de les cartes que va poder fer-los arribar abans de ser assassinat davant el mur de Paterna l'11 de setembre de 1940. 

Al final de la guerra Antoni Ginés Moreno havia estat empresonat a Sant Miquel dels Reis i a la Presó Cel·lular de València, on, com era habitual amb els presos polítics del franquisme, patí maltractaments i tortures. 

Acusat? De pertànyer al sindicat d'impressors de la CNT. Les cartes traspuen una dignitat i enteresa a prova de barbàrie i injustícia i contenen un mateix missatge, insistent, final: digueu als vostres fills què m'han fet, conteu-los que vaig lluitar sempre per la llibertat i la justícia, digueu-los que visquen sempre amb el cap ben alt, que coneguen la veritat, que en guarden memòria.

Molts anys després de l'assassinat d'Antoni Ginés Moreno, el seu net Toni Ginés Ramos posa en imatges, entrevistes a diversos testimonis de l'època, sons i música, aquesta emotiva història de mort i vida, i anul·la amb els fets exemplars que narra la ignominiosa sentència que el va condemnar a mort.

Innocent és un crit i un homenatge, la forma bellíssima de la memòria que naix d'un vincle i d'una estima que cap botxí no pot matar.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada