dilluns, 12 de gener de 2015

Francesc Rodrigo guanya el Vicent Andrés Estellés

El poeta Francesc Rodrigo Segura (Mislata, 1964), soci d'Amics de Joan Valls, acaba de rebre el premi de poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot pel seu llibre Alfabet del desig, que publicarà l'editorial alzirenca Bromera. Docent des de fa anys a la Universitat La Florida de València, Francesc Rodrigo va guanyar en 1990 el Premi Manuel Rodríguez Martínez - Ciutat d'Alcoi amb el seu poemari Navegacions i fou jurat d'aquest premi els anys 1993, 1999 i 2011. Participà també en el I Encontre de Poetes que va tenir lloc a Alcoi en 2008 durant la celebració del vinticinquè aniversari del nostre premi. Altres llibres publicat per l'autor són L'hoste perfecte (1989), Foc pàl·lid (1993), Tigre d'esguard tèrbol (1996) i Àmfores de foc (Premi Ciutat d'Elx de Poesia, 2001).
A propòsit d'aquest darrer llibre escrivíem fa uns anys: "L'obra de Francesc Rodrigo indaga en els motius essencials de l'experiència humana. Com en la millor poesia contemporània, el seu és un llenguatge que qüestiona els propis límits, atent a validar-se com a eina d'expressió i coneixement. Una de les propostes més sòlides de l'actual poesia valenciana".
Celebrem el retorn, després d'uns anys, al món de l'edició de l'amic i el felicitem per aquest nou premi. Ací teniu un poema de Navegacions per anar fent boca i una imatge del poeta:

LA SET

No crides.
Enfosqueix massa aviat.
Ardent i gran, sobre el fullam dels arbres,
la llengua de saba
crema la superfície d'un cos,
i sols la set perdura.
El silenci basteix el seu domini.

[Francesc Rodrigo en l'Homenatge a Joan Valls, l'1 de maig de 2013, a la Placeta del Fossar alcoiana.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada