dimarts, 20 de novembre de 2007

Nota de premsa d'Acció Cultural

València, 20 de novembre de 2007


LA GENERALITAT VALENCIANA VOL TANCAR LA CARRASQUETA LA SETMANA VINENT

ACPV insta a la mobilització ciutadana per impedir aquest greu atac a la llibertat dels valencians i a la seua llengua

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre la setmana passada la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat Valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de “procedir a l¹execució forçosa de l¹ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponent”. L’autorització atorgava quinze dies a l¹administració valenciana per a dur a terme el tancament forçós.

Avui, funcionaris de la Generalitat Valenciana han comunicat a ACPV que la Direcció General de Promoció Institucional insta a que siga ACPV, en el termini de dos dies, qui determine el dia i l’hora concreta per consentir l’entrada a les instal·lacions entre el 26 i 28 de novembre. En cas contrari, serà la Generalitat la que fixe el dia.

ACPV no autoritzarà la Generalitat valenciana a entrar en els nostres repetidors, ni tancarà les emissions voluntàriament. Per això, insta els ciutadans i ciutadanes d’aquest país a romandre alerta a les crides a la mobilització ciutadana que s’hi puguen fer els propers dies, vista la nul·la voluntat de diàleg del Govern valencià i la seua insistència en tancar les emissions de TV3.

En aquest sentit, ACPV fa també una crida al Govern de Catalunya perquè faça gestions per evitar el tancament de les emissions.

1 comentari:

  1. Quina raó democràtica hi pot haver per negar la lliure comunicació de les idees i de les informacions? La llibertat d’expressió es un des nostres drets fonamentals.

    Em sembla una utilització 'bruta' per part del poder de un govern imposar restriccions a la informació per interessos partidistes.

    És una obvietat la baixesa moral i intel•lectual de qui vol crear barreres entre persones que ens sentim properes per raons històriques, culturals i lingüístiques.

    ResponElimina